Groepen

Welkom op de groepspagina van groep 1/2 a

De groep van juf Akke en juf Petra

We werken over Kunst 1,2 a

Deze weken werken we over kunst. De kinderen maken abstracte schilderijen en bewonderen kunstwerken. We zijn op zoek gegaan naar kunst in school. Kunst in de vorm van dans, boetseren, toneel etc. we hebben het allemaal gedaan.

 

De Gouden weken

Uw kind zit op school om allerlei dingen te leren en te ervaren. Maar wat is verder ook belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind?

Onderzoek wijst uit dat het essentieel is voor kinderen om een aantal vaardigheden goed te beheersen. Dat zijn: besef van jezelf, zelfmanagement, besef van de ander, relaties hanteren en keuzes maken.

Als kinderen weten waar ze goed in zijn en waar hun grenzen liggen, hun (heftige) emoties zelf kunnen reguleren, zich kunnen inleven in anderen, vriendschappen kunnen onderhouden en verantwoorde keuzes kunnen maken, zijn ze veel beter in staat om succesvol te kunnen meedoen aan onze samenleving. En precies die vaardigheden ontwikkelen we op onze school o.a. met behulp van de methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren (SEL).

Aan het begin van het nieuwe schooljaar besteden we veel aandacht aan de groepsvorming. We noemen deze eerste weken de Gouden weken. Door middel van spelletjes leren we elkaar kennen en stellen we samen groepsregels op (die we allemaal belangrijk vinden).

De rest van het schooljaar besteden we elke week aandacht aan het sociaal-emotioneel leren. In de groep kunt u de Kwink van de week zien hangen. Deze Kwink van de week geeft aan welk onderwerp er centraal staat.

                                                Afbeeldingsresultaat voor kwink van de week

                                                     Gerelateerde afbeelding

Maandag 30 september start ons nieuwe thema “Reis mee” in de groepen 1/2.  Dit is ook het thema van de Kinderboekenweek.

We gaan werken en spelen over veel aspecten die te maken hebben met het thema. Zo kan je op de gang in een vliegtuig “reizen” met behulp van rollenspel kaartjes. In de groep wordt een vakantiehoek gemaakt waarin o.a. koffers staan. In de bouwhoek mogen de kinderen van 4 banden een voertuig bouwen. Ook gaan we werkjes maken over voertuigen.

Verder gaan we oefenen met sluitingen (knopen, ritsen e.d.). Hier kunt u thuis ook mee oefenen want veel kinderen willen leren om zelf hun rits vast te maken of hun veter te strikken.

Het prentenboek André het astronautje zal ook worden voorgelezen en komt in taallessen aan bod.

Ook mogen de kinderen hun eigen lievelingsboek mee naar school nemen en er iets over vertellen.

 

                                                                   https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/3/8/6/0/9200000002230683.jpg

 

Op woensdag 2 oktober openen we de Kinderboekenweek op de Arke. U heeft via Parro hier al informatie over ontvangen.

De woorden met betrekking tot de woordenschatontwikkeling zijn: voertuigen, de fiets, de ligfiets, de auto, de trein, de bus, de motor, de brommer, de taxi, de scooter, de vrachtauto, het vliegtuig, de helikopter, de aarde, de astronaut, de maan, de zon, het ruimtestation, zweven, de raket, de satelliet, de sterren, de spaceshuttle en de sterrenkijker.

Deze woorden komen aan bod tijdens de verschillende lessen en in de speelhoeken.

De letter die centraal staat tijdens dit thema is de “i”

De cijfers die centraal staan: 2 en 12

 

                                  Het Kinderboekenweek lied van 2019 kunt u vinden op:

                                   https://www.youtube.com/watch?v=2ubU0tPCTB0

                                                  Afbeeldingsresultaat voor lied kinderboekenweek 2019