Groepen

Welkom op de groepspagina van groep 1/2b

Welkom bij de groep van juf Marjan, juf Annet en juf Stijnie. 

Lente

Een vreemde manier om nu met ons nieuwe thema bezig te zijn. Jullie als ouders worden nu direct betrokken met ons nieuwe thema: lente.

Door het Corona virus hebben we gezocht naar een manier om toch door te kunnen werken aan ons thema en aan onze doelen. die al voor een jaar vast staan. Via padlet krijgt u tips die u met uw kind kunt gaan doen.

Veel respect willen we uitspreken hoe u als ouder de thuissituatie oppakt. We krijgen zoveel postieve reactie van u via mail, foto’s en filmpjes.

Als doel stond tijdens dit thema de pengreep centraal. Via deze foto kunt u de pengreep op een eenvoudige manier positief stimuleren. 46 beste afbeeldingen van Schrijfmotoriek / Pengreep in 2020 ...

De bewegings- en knutselopdrachten zijn tips.

Misschien vindt u het leuk om met uw kind op onderzoek uit te gaan. We hebben tips uitgewerkt. We gaan op berenjacht. In Heel Burgum zijn heel veel beren voor de ramen te vinden!

Op zoek gaan naar insecten in uw tuin en het ontwikkelen van de tastzin; Wat voel ik?

De letter a en u staat centraal.

In deze tijd van Pasen vervalt ook de paasviering. Thuis kunt u luisteren naar het paasverhaal.

https://www.youtube.com/watch?v=NcnhC_4m0Sg 

Zowel bij taal als rekenen hebben we lessen gezocht, die aansluiten bij onze doelen.

Ook frysk en english hebben we meegenomen. Maar vergeet vooral niet om uw kind te laten spelen en ontdekken.

DIY Mini Resurrection Garden - Kristen Welch #resurrect DIY Mini Resurrection Garden Lente-Knutsels Deel 1: Voorjaarsbloemen. | lente-knutsels-voorjaarsbloemen | hyacint-sneeuwklokje-narcis-madeliefje-tulp-krokus | voorjaarsbloemen knutselen | hyacint knutselen | narcis knutselen | sneeuwklokje knutselen | madeliefje knutselen | tulp knutselen 

De Gouden weken

Uw kind zit op school om allerlei dingen te leren en te ervaren. Maar wat is verder ook belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind?

Onderzoek wijst uit dat het essentieel is voor kinderen om een aantal vaardigheden goed te beheersen. Dat zijn: besef van jezelf, zelfmanagement, besef van de ander, relaties hanteren en keuzes maken.

Als kinderen weten waar ze goed in zijn en waar hun grenzen liggen, hun (heftige) emoties zelf kunnen reguleren, zich kunnen inleven in anderen, vriendschappen kunnen onderhouden en verantwoorde keuzes kunnen maken, zijn ze veel beter in staat om succesvol te kunnen meedoen aan onze samenleving. En precies die vaardigheden ontwikkelen we op onze school o.a. met behulp van de methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren (SEL).

Aan het begin van het nieuwe schooljaar besteden we veel aandacht aan de groepsvorming. We noemen deze eerste weken de Gouden weken. Door middel van spelletjes leren we elkaar kennen en stellen we samen groepsregels op (die we allemaal belangrijk vinden).

De rest van het schooljaar besteden we elke week aandacht aan het sociaal-emotioneel leren. In de groep kunt u de Kwink van de week zien hangen. Deze Kwink van de week geeft aan welk onderwerp er centraal staat.

                                                Afbeeldingsresultaat voor kwink van de week

                                                     Gerelateerde afbeelding

Maandag 30 september start ons nieuwe thema “Reis mee” in de groepen 1/2.  Dit is ook het thema van de Kinderboekenweek.

We gaan werken en spelen over veel aspecten die te maken hebben met het thema. Zo kan je op de gang in een vliegtuig “reizen” met behulp van rollenspel kaartjes. In de groep wordt een vakantiehoek gemaakt waarin o.a. koffers staan. In de bouwhoek mogen de kinderen van 4 banden een voertuig bouwen. Ook gaan we werkjes maken over voertuigen.

Verder gaan we oefenen met sluitingen (knopen, ritsen e.d.). Hier kunt u thuis ook mee oefenen want veel kinderen willen leren om zelf hun rits vast te maken of hun veter te strikken.

Het prentenboek André het astronautje zal ook worden voorgelezen en komt in taallessen aan bod.

Ook mogen de kinderen hun eigen lievelingsboek mee naar school nemen en er iets over vertellen.

 

                                                                   https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/3/8/6/0/9200000002230683.jpg

 

Op woensdag 2 oktober openen we de Kinderboekenweek op de Arke. U heeft via Parro hier al informatie over ontvangen.

De woorden met betrekking tot de woordenschatontwikkeling zijn: voertuigen, de fiets, de ligfiets, de auto, de trein, de bus, de motor, de brommer, de taxi, de scooter, de vrachtauto, het vliegtuig, de helikopter, de aarde, de astronaut, de maan, de zon, het ruimtestation, zweven, de raket, de satelliet, de sterren, de spaceshuttle en de sterrenkijker.

Deze woorden komen aan bod tijdens de verschillende lessen en in de speelhoeken.

De letter die centraal staat tijdens dit thema is de “i”

De cijfers die centraal staan: 2 en 12

 

                                  Het Kinderboekenweek lied van 2019 kunt u vinden op:

                                   https://www.youtube.com/watch?v=2ubU0tPCTB0

                                                  Afbeeldingsresultaat voor lied kinderboekenweek 2019