Groepen

Welkom op de groepspagina van groep 4

De groep van juf Margriet,juf Stijnie & juf Mirjam

Het nieuwe schooljaar is begonnen!!

Woensdag 19 december Tafeltoets van de tafel van 2
Donderdag 20 december  Kerstmusical in de Ikker (zie Postdo)
   
   

Sinterklaasfeest

Wat hebben wij een prachtig sinterklaasfeest gehad in groep 4! Er werd gezongen en gedanst, en jawel... ook opgetreden! Zelfs Sinterklaas kon het niet laten om even mee te dansen! Klik hier voor een impressie.

Tot volgend jaar Sinterklaas en Pieten!

De 'groeiboot' - deel 2

En zie hier het resultaat!

De 'groeiboot'

In het klaslokaal van groep 4 staat nu nog een lege stoomboot. De komende dagen zullen de kinderen deze boot zelf omtoveren tot een prachtige stoomboot! Kom gerust een kijkje nemen om te zien hoe deze boot elke dag een beetje verandert.

De ruimte

Wij werken nu tijdens de 'Wereldoriëntatie' lessen aan het thema de ruimte. De kinderen hebben zelf de planeten nagemaakt van papier mache. Klik hier voor meer foto's.

Viering groep 1/2 c en groep 4: ‘ Dromen ‘.

Maandag 19 november hebben we samen met groep 4 over ‘ Dromen ‘ gesproken, geluisterd en getekend.

In de nacht droom je wel eens, maar je kunt ook dromen met je ogen open...., over je verlangens en wensen. Hoe kan die droom uitkomen? Kan een droom in duigen vallen? Kun je helpen om iemands droom waar te maken? En waar droomt God van? God droomt van vrede voor iedereen...dat wisten heel veel kinderen. Hoe kunnen wij daar aan beginnen? Door goed naar elkaar te luisteren en te helpen!

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.

Nationaal schoolontbijt

Op woensdag 7 november hebben alle kinderen van de Arke meegedaan aan het 'Schoolontbijt'. In alle groepen hebben de kinderen kunnen genieten van een gezond ontbijt.

Wat was het gezellig om zo met elkaar te eten. De potten thee waren niet aan te slepen...!! De yoghurt met cruesli was ook erg populair.

Voor een indruk van dit schoolontbijt klik hier.

Herfst, herfst, wat heb je te koop.....?

Het is weer volop herfst! Ook in groep 4! De kinderen hebben prachtige knutselwerkjes gemaakt met prachtige herfstkleuren.

Thema: bouwen

Afgelopen maandag 5 november hebben de kinderen het tweede thema van Blink (Wereldoriëntatie) afgerond. Dit thema ging over alles wat te maken heeft met 'bouwen'. Wat heb je nodig om een huis te kunnen bouwen? Waar komen de materialen vandaan? Welke beroepen hebben te maken met bouwen? 

Ter afsluiting van het thema mochten de kinderen zelf bouwen met Knexx, Lego en Kapla.