Groepen

Welkom op de groepspagina van groep 4

De groep van juf Margriet,juf Stijnie & juf Mirjam

Het nieuwe schooljaar is begonnen!!

Woensdag 13 februari Tafeltoets van de tafel van 5
Woensdag 20 maart Tafeltoets van de tafel van 3
Woensdag 17 april Tafeltoets van de tafel van 4
   

Spelenderwijs rekenen

Op maandag 11 februari hebben de kinderen een actieve rekenles gehad. Ze moesten allerlei lichaamsdelen meten; van de neus tot aan de dikke teen!

Als laatste moesten ze bij elkaar de lichaamslengte meten. Dat was best nog wel een flinke klus. De kinderen noteerden de gemeten lengte op een briefje. De laatste opdracht was om met z'n allen in de juiste volgorde te gaan staan; van klein naar groot. 

Alle kinderen waren actief betrokken bij deze rekenles! 

 

 

Kletstheater

Binnenkort gaan de kletstheaters weer van start. Hierover heeft u onlangs informatie ontvangen. Mochten hierover nog vragen zijn, kom gerust even langs. Juf Margriet zal de spits afbijten. Zo weten de kinderen ook wat er van hen verwacht wordt.

Wij zien heel erg uit naar alle kletspraatjes! 

 

 

Sinterklaasfeest

Wat hebben wij een prachtig sinterklaasfeest gehad in groep 4! Er werd gezongen en gedanst, en jawel... ook opgetreden! Zelfs Sinterklaas kon het niet laten om even mee te dansen! Klik hier voor een impressie.

Tot volgend jaar Sinterklaas en Pieten!

De 'groeiboot' - deel 2

En zie hier het resultaat!

De 'groeiboot'

In het klaslokaal van groep 4 staat nu nog een lege stoomboot. De komende dagen zullen de kinderen deze boot zelf omtoveren tot een prachtige stoomboot! Kom gerust een kijkje nemen om te zien hoe deze boot elke dag een beetje verandert.

De ruimte

Wij werken nu tijdens de 'Wereldoriëntatie' lessen aan het thema de ruimte. De kinderen hebben zelf de planeten nagemaakt van papier mache. Klik hier voor meer foto's.

Viering groep 1/2 c en groep 4: ‘ Dromen ‘.

Maandag 19 november hebben we samen met groep 4 over ‘ Dromen ‘ gesproken, geluisterd en getekend.

In de nacht droom je wel eens, maar je kunt ook dromen met je ogen open...., over je verlangens en wensen. Hoe kan die droom uitkomen? Kan een droom in duigen vallen? Kun je helpen om iemands droom waar te maken? En waar droomt God van? God droomt van vrede voor iedereen...dat wisten heel veel kinderen. Hoe kunnen wij daar aan beginnen? Door goed naar elkaar te luisteren en te helpen!

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.

Nationaal schoolontbijt

Op woensdag 7 november hebben alle kinderen van de Arke meegedaan aan het 'Schoolontbijt'. In alle groepen hebben de kinderen kunnen genieten van een gezond ontbijt.

Wat was het gezellig om zo met elkaar te eten. De potten thee waren niet aan te slepen...!! De yoghurt met cruesli was ook erg populair.

Voor een indruk van dit schoolontbijt klik hier.

Herfst, herfst, wat heb je te koop.....?

Het is weer volop herfst! Ook in groep 4! De kinderen hebben prachtige knutselwerkjes gemaakt met prachtige herfstkleuren.

Thema: bouwen

Afgelopen maandag 5 november hebben de kinderen het tweede thema van Blink (Wereldoriëntatie) afgerond. Dit thema ging over alles wat te maken heeft met 'bouwen'. Wat heb je nodig om een huis te kunnen bouwen? Waar komen de materialen vandaan? Welke beroepen hebben te maken met bouwen? 

Ter afsluiting van het thema mochten de kinderen zelf bouwen met Knexx, Lego en Kapla.