Groepen

Welkom op de groepspagina van groep 4

De groep van juf Margriet,juf Stijnie & juf Mirjam

Excursie 'De imker'

Op maandag 24 juni hebben wij een bezoek gebracht aan het bezoekerscentrum in Eernewoude. De imker, meneer Jan Bos,  heeft de kinderen van alles verteld over het houden van bijen.

Klik hier om een indruk te krijgen van een prachtige ochtend!

Dinoland

We kijken terug op een prachtig schoolreisje!

De kinderen hebben zich prima vermaakt; goud zoeken, fossielen opgraven, lasergamen, haaientanden zoeken...... Er was zoveel te doen! De tijd vloog voorbij!

Voor foto's van deze mooie dag kunt u hier klikken.

 

Meesters- en juffendag

Wij kijken terug op een geslaagde en feestelijke dag!

Bedankt voor alle mooie cadeautjes en prachtige tekeningen! Wat zijn we toch verwend!

Allen die aan deze dag hebben meegewerkt, allemaal heel hartelijk dank!

Voor meer foto's klik hier.

Bezoek van de Marechaussee

Op dinsdag 14 mei kregen wij bezoek van de vader van Redmer. Hij is werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee. Hij heeft de kinderen veel verteld over zijn veelzijdige werkzaamheden bij de Marechaussee.

De kinderen hebben geboeid naar zijn verhaal geluisterd en stelden de ene na de andere vraag. Als 'toetje' mochten de kinderen om de beurt even op de motor zitten!

Voor meer foto's? Klik hier.

Beloofd = beloofd!

Op maandag 11 maart hebben wij samen met groep 1/2a een weekviering gehad. Het thema was 'Beloofd = beloofd!'

Het thema werd ingeleid door middel van een toneelstukje gespeeld door juf Wieteke en juf Margriet. Juf Wieteke speelde het kind dat haar moeder (gespeeld door juf Margriet) had beloofd om haar kamer op te ruimen. Het kind hield zich niet aan haar belofte, maar bedacht steeds smoesjes om maar niet te hoeven opruimen. Uiteindelijk werd het het kind duidelijk dat wanneer je iets hebt beloofd, je het ook moet doen.

We hebben bijpassende liedjes gezongen en juf Wieteke heeft aan de hand van prachtige plaatjes een verhaal verteld over afspraken maken en je aan je beloftes houden, zoals ook God zich aan zijn belofte houdt.

Voor een impressie klik hier.

Wapenschilden 

Het thema van Blink ging deze keer over gescheidenis. Ook de tijd van de ridders en jonkvrouwen is aan bod gekomen. De creales hebben wij aangesloten op het Blink thema. De kinderen hebben prachtige wapenschilden gemaakt. Ze voelden zich echte ridders en jonkvrouwen!

Het museum

Het thema hebben wij afgesloten met het maken van een museum. De kinderen mochten spullen meenemen van vroeger. Wat werden er mooie, hele oude en opmerkelijke voorwerpen meegenomen; van een lp met de 'Vogeltjesdans', een blaaskaak, een helm uit WOII, een oude krant, een handschoenendoosje..... tot aan een echt 'kippenbrilletje'!! Geweldig!

Wat kunnen we al en wat willen we graag leren?

We zijn schoolbreed bezig met het voeren van leergesprekken met kinderen. Zo hebben de kinderen op de binnenste cirkel opgeschreven wat ze al goed kunnen en op de buitenste cirkel wat ze nog graag willen leren/beter in willen worden. Deze cirkels kunnen wij gebruiken bij het voeren van leergesprekken.

De cirkels hangen op het raam in onze klas. Kom gerust eens kijken!

Spelenderwijs rekenen

Op maandag 11 februari hebben de kinderen een actieve rekenles gehad. Ze moesten allerlei lichaamsdelen meten; van de neus tot aan de dikke teen!

Als laatste moesten ze bij elkaar de lichaamslengte meten. Dat was best nog wel een flinke klus. De kinderen noteerden de gemeten lengte op een briefje. De laatste opdracht was om met z'n allen in de juiste volgorde te gaan staan; van klein naar groot. 

Alle kinderen waren actief betrokken bij deze rekenles! 

Kletstheater

Binnenkort gaan de kletstheaters weer van start. Hierover heeft u onlangs informatie ontvangen. Mochten hierover nog vragen zijn, kom gerust even langs. Juf Margriet zal de spits afbijten. Zo weten de kinderen ook wat er van hen verwacht wordt.

Wij zien heel erg uit naar alle kletspraatjes! 

 

 

Sinterklaasfeest

Wat hebben wij een prachtig sinterklaasfeest gehad in groep 4! Er werd gezongen en gedanst, en jawel... ook opgetreden! Zelfs Sinterklaas kon het niet laten om even mee te dansen! Klik hier voor een impressie.

Tot volgend jaar Sinterklaas en Pieten!

De 'groeiboot' - deel 2

En zie hier het resultaat!

De 'groeiboot'

In het klaslokaal van groep 4 staat nu nog een lege stoomboot. De komende dagen zullen de kinderen deze boot zelf omtoveren tot een prachtige stoomboot! Kom gerust een kijkje nemen om te zien hoe deze boot elke dag een beetje verandert.

De ruimte

Wij werken nu tijdens de 'Wereldoriëntatie' lessen aan het thema de ruimte. De kinderen hebben zelf de planeten nagemaakt van papier mache. Klik hier voor meer foto's.

Viering groep 1/2 c en groep 4: ‘ Dromen ‘.

Maandag 19 november hebben we samen met groep 4 over ‘ Dromen ‘ gesproken, geluisterd en getekend.

In de nacht droom je wel eens, maar je kunt ook dromen met je ogen open...., over je verlangens en wensen. Hoe kan die droom uitkomen? Kan een droom in duigen vallen? Kun je helpen om iemands droom waar te maken? En waar droomt God van? God droomt van vrede voor iedereen...dat wisten heel veel kinderen. Hoe kunnen wij daar aan beginnen? Door goed naar elkaar te luisteren en te helpen!

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.

Nationaal schoolontbijt

Op woensdag 7 november hebben alle kinderen van de Arke meegedaan aan het 'Schoolontbijt'. In alle groepen hebben de kinderen kunnen genieten van een gezond ontbijt.

Wat was het gezellig om zo met elkaar te eten. De potten thee waren niet aan te slepen...!! De yoghurt met cruesli was ook erg populair.

Voor een indruk van dit schoolontbijt klik hier.

Herfst, herfst, wat heb je te koop.....?

Het is weer volop herfst! Ook in groep 4! De kinderen hebben prachtige knutselwerkjes gemaakt met prachtige herfstkleuren.

Thema: bouwen

Afgelopen maandag 5 november hebben de kinderen het tweede thema van Blink (Wereldoriëntatie) afgerond. Dit thema ging over alles wat te maken heeft met 'bouwen'. Wat heb je nodig om een huis te kunnen bouwen? Waar komen de materialen vandaan? Welke beroepen hebben te maken met bouwen? 

Ter afsluiting van het thema mochten de kinderen zelf bouwen met Knexx, Lego en Kapla.