Groepen

Welkom op de groepspagina van groep 5

De groep van juf Christien, meester Harm & juf Anita

Elke dinsdag is meester Jordy (Onderwijsassistent student) aanwezig in groep 5. 

Agenda

Vrijdag 7 juni Meesters- en juffendag!
Maandag 10 juni

2e Pinksterdag

Dinsdag 11 juni

Kinderen vrij

Woensdag 12 juni

Kinderen vrij

Donderdag 13 juni

Gymnastiek

Vrijdag 14 juni

Meester Harm

   
Maandag 17 juni

 

Dinsdag 18 juni

Gymnastiek

Woensdag 19 juni

 

Donderdag 20 juni

Meester Harm

Gymnastiek

Vrijdag 21 juni

Meester Harm

Postdo

Schoolreisje Hellendoorn

We hebben een hele leuke, zonnige en actieve dag gehad. Foto’s van deze dag vindt u hier

Voorstelling Coolkidsparty

Vandaag was er een voorstelling over vriendschap. Een grappige voorstelling met een mooie boodschap. Ook werd aangekondigd dat Coolkidsparty (in opdracht van Samsam) op donderdag 30 mei in Tytsjerk staat in het bos van Ypey. Thema is vriendschap, omgaan met een (verstandelijke) beperking. De toegang is gratis. Voor meer foto's klikt u hier. 

Kleding van kosteloos materiaal

Wat hebben we een onwijs leuke middag gehad. Groep 5 is in ieder geval heel creatief. Meer foto's vindt u hier. 

Ouder/kind sporten

In de week van de opvoeding was er de mogelijkheid om kinderen te laten sporten samen met hun vader, moeder, opa, oma enz. Er stonden in de gymzaal allemaal spelletjes klaar. En het was een groot succes! Meer foto’s vindt u hier.

Spreekbeurten

Froukje, Ylse, Julian, Mo, Sander, Mathijs, Twan, Maaike, Thys, Duco

     

Spreekbeurten

Amarens, Vera, Joukje, Dagmar, Mink, Alisha, Stijn, Marrie Geke

 

Thirza, Kim Eun, Roos, Jelly, Benthe-Flore, Jelle, Rixte Matisse

     

Optreden voor de klas

Deze meiden, Jelly en Kim Eun, hebben een fantastisch optreden gegeven. Toneel en dans inéén. 

Pantoffels, spelletjes en warme chocolademelk

Een gezellige dag waarbij iedereen dikke sokken of pantoffels had meegenomen. Lekker warm! En we gingen kerstliedjes zingen bij de open haard. En natuurlijk ‘s middags spelletjes spelen met daarbij warme chocolademelk met slagroom. Voor foto’s klikt u hier

Sinterklaasfeest

We hebben een hele gezellige dag gehad. Een compliment voor de kinderen. Want wat zijn er mooie suprises en gedichten gemaakt! Voor foto's van deze dag klikt u hier. 

Maatjeslezen met groep 7

Vandaag zijn we begonnen met maatjeslezen samen met groep 7. Voor meer foto’s klikt u hier.

Les aardrijkskunde - schatkaart maken

We hebben geleerd wat een schatkaart is en wat belangrijke herkenningspunten zijn. Daarna mochten de kinderen in maatjes een schatkaart maken. En uiteindelijk natuurlijk zelf een schat verstoppen en elkaars schat proberen te zoeken met behulp van de schatkaart. Voor meer foto’s klikt u hier

Les natuur

Verschillende bladeren opzoeken en kijken wat voor soort blad het is. Bij welke boom hoort dit blad? Voor foto's van deze klikt u hier. 

Post!!

Vandaag kwam de postbode langs met allemaal brieven voor groep 5. Iedereen heeft nu een penvriend(in). Dat is iemand uit groep 6b. We hebben allemaal een brief teruggestuurd.

Thema Vriendschap Kinderboekenweek

We hebben een woordspin gemaakt en daarbij woorden bedacht die passen bij vriendschap. Daarna moest iedereen zijn naam op een briefje schrijven. Alle briefjes werden verzameld in een grabbelton. Je mocht er 1 briefje uitpakken en voor diegene mocht je een tekening maken. Er zijn hele mooie tekeningen gemaakt met leuke complimenten. 

Voorlezen aan groep 1/2D: 08-10-18

Vandaag hebben we voorgelezen aan de kinderen van groep 1/2D. De kinderen van groep 5 mochten zelf een prentenboek meenemen. Het was best wel even spannend, maar iedereen vond het erg leuk. Morgen gaan we weer samen lezen. Voor foto's klikt u hier. 

Tennisles 25-09-18

Vandaag kregen we een tennisles van meester Devlon. Er waren 6 verschillende onderdelen. Voor meer foto's klikt u hier. 

Informatieavond

Op maandag 17 september was er een informatieavond voor alle ouders. De kinderen hebben allemaal een 'selfie' gemaakt met hun telefoon. De ouders of juf/meester kon er een leuk berichtje bij zetten. De kinderen werden de volgende ochtend verrast door alle berichtjes. 

Complimentenbloem

Alle kinderen hebben een mooie bloem gekregen waarin de klasgenootjes complimenten over diegene mochten schrijven. En wat kreeg iedereen geweldige complimenten! Daarna werd de bloem vrolijk ingekleurd.