Groepen

 

Welkom op de groepspagina van groep 6/7a

De groep van meester Henk en juf Lida. Meester Henk werkt op maandag t/m woensdag en juf Lida op donderdag en vrijdag.

                                        Agenda

   Datum

                          Klassenactiviteiten
17 juni

Gr. 6 blokfluit mee 

18 juni

Gymnastiek 

19 juni  
20 juni

Gymnastiek

21 juni

Postdo

   

24 juni

Kijk - Spreek

25 juni Gymnastiek ; Kijk - Spreek
26 juni

 

27 juni Schoolreis Groep 6 ; Groep 7 Gymnastiek
28 juni  

Met groep 7 zijn we op schoolkamp geweest naar De Groene Ster in Leeuwarden. Na de tentenopbouw ( altijd een mooi gezicht ) zijn we gaan survivallen. Moeilijke oefeningen, moddersloten e.d. De kinderen zagen er heerlijk vies uit, maar ze hebben wel genoten. De groepjes gingen elkaar ook aanmoedigen. Geweldig! na afloop even zwemmen om alle viezigheid eraf te spoelen. De kinderen gingen douchen en hadden toen vrije tijd om zelf spelletjes te doen. Na het eten hebben we verschillende keren het Levend Stratego spel gespeeld. Bijna alle kinderen kenden dit spel niet of nauwelijks, maar toen ze eenmaal wisten hoe ze dit taktisch konden spelen, kregen ze er niet genoeg van.

Jammer was het dat op vrijdagmorgen het geplande zwemmen geen doorgang kon vinden. In plaats van het mooie voorspelde warme weer, kwamen regenbuien snel opzetten en zijn we eerder naar school teruggegaan. Desondanks een geslaagd schoolkamp, met over het algemeen een goede sfeer.

Het project koperblazen is afgesloten met een concert voor ouders op maandag 1 april. Het klonk geweldig. Op dinsdag 9 april was er een concert in de hal van De Stryp waar ook de kinderen en ouders welkom waren. Een grote opkomst was het gevolg en alle deelnemende kinderen kregen een diploma. Een aantal kinderen gaan door met de muzieklessen.

Koperblazen - Vanaf maandag 25 februari zijn er voor groep 6 koperblaas lessen. De kinderen krijgen een instrument mee, waarmee ze ook thuis moeten / kunnen oefenen. Dit gedurende vijf maandagen van 12.30 -14.00 uur. De maandag daarop ( 1 april ) volgt een concert voor de ouders. Die uitnodiging ontvangt u t.z.t.

Woensdag 27 februari verzorgt meester Keimpe een gastles omtrent het orgel ( 08.30 - 09.15 uur ) en op woensdag 6 maart volgt een excursie naar de Kruiskerk.

Donderdag 28 februari vinden de voorleeskampioenschappen van Tytsjerksteradiel plaats en wel in de bibliotheek. De voorleeskampioen van De Arke is Marit Rienks geworden en zij zal onze school vertegenwoordigen. Heel veel succes Marit !!!

Op vrijdag 8 maart zal het Frysk jeugdorkest een optreden verzorgen voor onze groep van 10.15 -  11.00 uur.

Alvast een aankondiging dat op woensdag 27 maart een gastles Bank voor de klas gegeven zal worden. Dit in het kader van de " Week van het Geld ". Donderdag 28 maart zijn de kinderen vrij i.v.m. een studiedag van het team.

Kinderboekenweek: Thema Vriendschap

Na een dans- en voorleesopening op woensdag morgen hebben kinderen verhalen en tekeningen gemaakt omtrent het thema "Vriendschap". Verder gaan de kinderen voorleesmomenten hebben met de kleuters uit groep 1/2 b en zullen ze een onderlinge voorleeswedstrijd hebben. Uit elke groep komt een winnaar en die zullen meestrijden om het kampioenschap van "De Arke".

Afgelopen dinsdag zijn we naar een gastles geweest van "Pop voor Kids" in Glinstrastate. Ze hopen op deelname van kinderen om in een bandje te gaan  spelen en zich op te geven voor muzieklessen. Daartoe hebben ze een folder meegekregen. 

Door de week hebben wij hulp / ondersteuning van onderwijsassisstente Anita Heerema en ook is een stagiaire voor de studie onderwijsassisstente ( Rosanna Braam ) aanwezig.