Groepen

 

Welkom op de groepspagina van groep 7b

De groep van meester Erwin, juf Greet en juf Semna

 

Agenda

Maandag 27 mei  
Dinsdag 28 mei

Gymnastiek 08:20 verzamelen bij de sporthal

09:30-12:00 gastles Wetsus

Woensdag 29 mei

Invaller i.p.v. juf Greet

Topo Oost-Europa

Donderdag 30 mei

Hemelvaart (vrij)

Vrijdag 31 mei

(vrij)

   
Maandag 3 juni  
Dinsdag 4 juni

Gymnastiek 08:20 verzamelen bij de sporthal

Woensdag 5 juni

Juf Greet

Donderdag 6 juni

Geen gymnastiek (sporthal niet beschikbaar)

Vrijdag 7 juni

Meester- en juffendag (vossenjacht)

Waterzuivering 16 mei

Vanochtend hebben we een bezoek gebracht aan de waterzuivering in Dokkum. In twee groepen hebben we een rondleiding gehad en is er een proef met een toilet aansluiten gedaan. We hebben bij de rondleiding met eigen ogen kunnen zien hoe het water hier binnenkomt en welke verschillende stadia het water doorloopt om schoner gemaakt te worden. Als het water schoon genoeg is, wordt het water naar de kanalen gepompt. Bij de proef is er met de groep een toilet geïnstalleerd en uiteraard getest met alle benodigdheden. Klikt u hier voor een impressie van de ochtend.

Kerstknutselen 21 december

Zie het fotoboek voor onze creaties met hout, draad en spijkers. 

Oppervlakte berekenen vrijdag 2 november

Gisteren hebben we op de tablet gerekend met de oppervlakte berekenen. Vandaag zijn we in drie groepen uiteen gegaan om in de klas, in de school en op het schoolplein materialen op te meten. De opdracht is gemaakt in tweetallen en eenmaal terug in de klas zijn de gemeten materialen uitgerekend. Er is van alles opgemeten, zoals de oppervlakte van het google chrome icoontje op het digibord of de oppervlakte van het computerbeeldscherm. Klik hier voor een impressie. 

Waterdieren zoeken 14 september

Vanmiddag zijn we naar de sloot geweest bij de Poel. Met schepnetten en determinatiekaarten naar de sloot om beesten te zoeken en herkennen. Er is zelfs een waterschorpioen gevonden. De foto's spreken voor zich!