Groepen

Welkom op de groepspagina van groep 7b

De groep van juf Annagreet en juf Semna

Juf Semna is de onderwijsassistent in deze groep. Ze is op maandag en dinsdag in de groep aanwezig. 
 

Agenda

maandag 8-jun

Eerste dag met de hele groep! (i.p.v. halve groepen) | Schoolfotograaf?

dinsdag 9-jun  
woensdag 10-jun Gym buiten
donderdag 11-jun  
vrijdag 12-jun  
     
maandag 15-jun  
dinsdag 16-jun  
woensdag 17-jun Gym buiten
donderdag 18-jun  
vrijdag 19-jun  
     
maandag 22-jun  
dinsdag 23-jun  
woensdag 24-jun Rapport mee naar huis! | gym buiten
donderdag 25-jun  
vrijdag 26-jun  

Stoepkrijten

Vandaag heeft groep A het plein versierd voor groep B. Het plein ziet er nu ontzettend vrolijk uit! 

Weer naar school

Vanaf 11 mei mogen halve groepen weer naar school. Om toch wat contact met elkaar te houden hebben we postvakjes in de klas:

Ook geef ik de kinderen 's ochtends een boks als ze binnenkomen. Om de anderhalve meter toch te waarborgen, gebruik ik daarvoor deze handschoen:

Corona

Vanaf 16 maart zijn de scholen zes weken dicht geweest. In die zes weken hebben we thuisonderwijs aangeboden via Teams en Snappet. Ook heeft de groep meerdere challenges gedaan. 

Skills the Final

Een mooie ervaring bij Skills the Finals. De kinderen konden op 4 maart in het WTC EXPO kennismaken met ontzettend veel verschillende beroepen. Een geslaagd uitje!

Meteorologische lente

De meteorologische lente is begonnen op 1 maart. Daarom is ons raam nu al versierd met allemaal bijen, vlinders en vogels.

Cito's

De cito's zijn inmiddels klaar en de resultaten krijgt u vrijdag 7 februari te zien in het rapport van uw kind. Tijdens de cito's hebben de kinderen ook veel klaaropdrachten gemaakt. Opdrachten die ze kunnen doen als ze klaar zijn met de toets, terwijl de andere kindere nog niet klaar zijn. Hier een aantal van de klaaropdrachten die we gebruikt hebben:

Woorddoolhof

Sudoku

Nonogram

Gymlessen Liudger

De afgelopen tijd hebben de kinderen van groep 7 les gehad van leerlingen van het Liudger. Hieronder een aantal foto's van één van deze lessen. 

Vooruit met de geit

Als school hebben we de actie 'vooruit met de geit' gehad. Hier hebben we gespaard om een drachtige geit voor arme mensen in Moldavië te kopen. Onze groep heeft €152,85 opgehaald, waardoor bijna twee geiten gekocht kunnen worden! Een hartstikke mooi resultaat! Het totaalbedrag van de hele school was €1590,69. Hiermee kunnen 20 geiten gekocht worden!

Pietenfabriek

Inmiddels is het lokaal versierd met meer dan 400 pietjes voor het Sinterklaasfeest van komende donderdag. Deze pietjes zijn door vijf 'pietenfabrieken' gemaakt. Samen met hun groepje hebben de kinderen ontdekt hoe je zo snel en netjes mogelijk pietjes kunt maken. Een hele fijne samenwerkingsopdracht! 

Gastles Streetwise

Op dinsdag 12 november hadden we een gastles van ANWB Streetwise. De les ging over gezien worden in het verkeer, telefoongebruik en regels die er zijn. De kinderen moesten met hun fiets een parcours afleggen. Daarna mochten ze een aangepast parcours ook proberen te voltooien met een rugzak van 5 kilo en op een elektrische step. Hier een aantal foto's van deze leuke les! De rest van de foto's zijn te vinden in het fotoalbum op de website.

Onze boekenplank

Als een kind een boek gelezen heeft, mag hij of zij een lege boekenkaft pakken. Deze mogen ze versieren en daarna op het raam plakken. Zo kunnen we goed zien welke boeken er allemaal gelezen worden in onze klas. We hebben inmiddels al een hele verzameling!

 

Gastles 'dare to be yourself'

Op donderdag 31 oktober hebben we een gastles gehad die 'dare to be yourself' heet. We hadden het over zelfvertrouwen, zelfbeeld en social media. We moesten elkaar complimenten geven en oefenen met bepaalde scenario's. Een fijn les, waarbij de hele groep ontzettend open was! 

 

De hele muur vol!

De kinderen hebben tijdens knutselen allemaal een pompoen gemaakt om de klas te versieren. De een maakte hem heel eng, terwijl de ander hem vulde met snoep. En ook nog in 3D!

 

Afsluiting kinderboekenweek

De kinderen zijn de afgelopen weken bezig geweest met hun eigen boek. Zo hebben ze het kinderboekenweek-boek 'André het astronautje: op zoek naar Laika' zelf geïllustreerd. Deze versie wordt in de klassen voorgelezen als einde van de kinderboekenweek. Wat hebben ze hun best gedaan en wat is het mooi geworden! Klik hier om het boek te lezen. 

 

Start kinderboekenweek

Op woensdag 2 oktober was de start van de kinderboekenweek. Een aantal kinderen hadden hun fiets versierd en deden op die manier mee met wedstrijd van 'mooiste versierde fiets'. Hieronder een aantal foto's:

Uitje Earnewâld

Dinsdag 1 oktober zijn wij naar Earnewâld geweest en hebben het avonturenpad gelopen. De kinderen gingen met een begeleider, een kaart, een boekje met opdrachten en een gevulde rugzak op zoek naar beestjes, planten en andere dingen. Een gezellige ochtend! En gelukkig konden we tussen de buien door droog blijven. De foto's kunt u vinden in het fotoalbum. 

 

 

 

De Gouden weken

Uw kind zit op school om allerlei dingen te leren en te ervaren. Maar wat is verder ook belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind?

Onderzoek wijst uit dat het essentieel is voor kinderen om een aantal vaardigheden goed te beheersen. Dat zijn: besef van jezelf, zelfmanagement, besef van de ander, relaties hanteren en keuzes maken.

Als kinderen weten waar ze goed in zijn en waar hun grenzen liggen, hun (heftige) emoties zelf kunnen reguleren, zich kunnen inleven in anderen, vriendschappen kunnen onderhouden en verantwoorde keuzes kunnen maken, zijn ze veel beter in staat om succesvol te kunnen meedoen aan onze samenleving. En precies die vaardigheden ontwikkelen we op onze school o.a. met behulp van de methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren (SEL).

Aan het begin van het nieuwe schooljaar besteden we veel aandacht aan de groepsvorming. We noemen deze eerste weken de Gouden weken. Door middel van spelletjes leren we elkaar kennen en stellen we samen groepsregels op (die we allemaal belangrijk vinden).

De rest van het schooljaar besteden we elke week aandacht aan het sociaal-emotioneel leren. In de groep kunt u de Kwink van de week zien hangen. Deze Kwink van de week geeft aan welk onderwerp er centraal staat.