Groepen

Welkom op de groepspagina van groep 7b

De groep van juf Annagreet en juf Semna

Juf Semna is op maandag en dinsdag in de groep aanwezig. 
Op dinsdag is er ook een 1e jaars stagiaire van de pabo in de groep: meester Mario.
Gym is op maandag en dinsdag

Agenda

maandag 13-jan Start cito | gym
dinsdag 14-jan gym
woensdag 15-jan  
donderdag 16-jan  
vrijdag 17-jan  
     
maandag 20-jan gym
dinsdag 21-jan gym
woensdag 22-jan Techniekles meester Gerard
donderdag 23-jan  
vrijdag 24-jan Einde cito | Muziekles juf Marjan
     
maandag 27-jan Kinderen vrij | studiedag team
dinsdag 28-jan Kinderen vrij | studiedag team
woensdag 29-jan Warme truien dag
donderdag 30-jan Kinderen vrij | staking onderwijs
vrijdag 31-jan Kinderen vrij | staking onderwijs

 

Vooruit met de geit

Als school hebben we de actie 'vooruit met de geit' gehad. Hier hebben gespaard om een drachtige geit voor arme mensen in Moldavië te kopen. Onze groep heeft €152,85 opgehaald, wardoor bijna twee geiten gekocht kunnen worden! Een hartstikke mooi resultaat! Het totaalbedrag van de hele school was €1590,69. Hiermee kunnen 20 geiten gekocht worden!

Pietenfabriek

Inmiddels is het lokaal versierd met meer dan 400 pietjes voor het Sinterklaasfeest van komende donderdag. Deze pietjes zijn door vijf 'pietenfabrieken' gemaakt. Samen met hun groepje hebben de kinderen ontdekt hoe je zo snel en netjes mogelijk pietjes kunt maken. Een hele fijne samenwerkingsopdracht! 

Gastles Streetwise

Op dinsdag 12 november hadden we een gastles van ANWB Streetwise. De les ging over gezien worden in het verkeer, telefoongebruik en regels die er zijn. De kinderen moesten met hun fiets een parcours afleggen. Daarna mochten ze een aangepast parcours ook proberen te voltooien met een rugzak van 5 kilo en op een elektrische step. Hier een aantal foto's van deze leuke les! De rest van de foto's zijn te vinden in het fotoalbum op de website.

Onze boekenplank

Als een kind een boek gelezen heeft, mag hij of zij een lege boekenkaft pakken. Deze mogen ze versieren en daarna op het raam plakken. Zo kunnen we goed zien welke boeken er allemaal gelezen worden in onze klas. We hebben inmiddels al een hele verzameling!

 

Gastles 'dare to be yourself'

Op donderdag 31 oktober hebben we een gastles gehad die 'dare to be yourself' heet. We hadden het over zelfvertrouwen, zelfbeeld en social media. We moesten elkaar complimenten geven en oefenen met bepaalde scenario's. Een fijn les, waarbij de hele groep ontzettend open was! 

 

De hele muur vol!

De kinderen hebben tijdens knutselen allemaal een pompoen gemaakt om de klas te versieren. De een maakte hem heel eng, terwijl de ander hem vulde met snoep. En ook nog in 3D!

 

Afsluiting kinderboekenweek

De kinderen zijn de afgelopen weken bezig geweest met hun eigen boek. Zo hebben ze het kinderboekenweek-boek 'André het astronautje: op zoek naar Laika' zelf geïllustreerd. Deze versie wordt in de klassen voorgelezen als einde van de kinderboekenweek. Wat hebben ze hun best gedaan en wat is het mooi geworden! Klik hier om het boek te lezen. 

 

Start kinderboekenweek

Op woensdag 2 oktober was de start van de kinderboekenweek. Een aantal kinderen hadden hun fiets versierd en deden op die manier mee met wedstrijd van 'mooiste versierde fiets'. Hieronder een aantal foto's:

Uitje Earnewâld

Dinsdag 1 oktober zijn wij naar Earnewâld geweest en hebben het avonturenpad gelopen. De kinderen gingen met een begeleider, een kaart, een boekje met opdrachten en een gevulde rugzak op zoek naar beestjes, planten en andere dingen. Een gezellige ochtend! En gelukkig konden we tussen de buien door droog blijven. De foto's kunt u vinden in het fotoalbum. 

 

 

 

De Gouden weken

Uw kind zit op school om allerlei dingen te leren en te ervaren. Maar wat is verder ook belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind?

Onderzoek wijst uit dat het essentieel is voor kinderen om een aantal vaardigheden goed te beheersen. Dat zijn: besef van jezelf, zelfmanagement, besef van de ander, relaties hanteren en keuzes maken.

Als kinderen weten waar ze goed in zijn en waar hun grenzen liggen, hun (heftige) emoties zelf kunnen reguleren, zich kunnen inleven in anderen, vriendschappen kunnen onderhouden en verantwoorde keuzes kunnen maken, zijn ze veel beter in staat om succesvol te kunnen meedoen aan onze samenleving. En precies die vaardigheden ontwikkelen we op onze school o.a. met behulp van de methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren (SEL).

Aan het begin van het nieuwe schooljaar besteden we veel aandacht aan de groepsvorming. We noemen deze eerste weken de Gouden weken. Door middel van spelletjes leren we elkaar kennen en stellen we samen groepsregels op (die we allemaal belangrijk vinden).

De rest van het schooljaar besteden we elke week aandacht aan het sociaal-emotioneel leren. In de groep kunt u de Kwink van de week zien hangen. Deze Kwink van de week geeft aan welk onderwerp er centraal staat.