Nieuws

Ben jij betrokken bij het onderwijs voor je kind(eren) en alles daaromheen?
En lijkt het je leuk om mee te denken en te praten over wat goed gaat en wat beter kan op De Arke?
Je kunt dit doen door lid te worden van de schoolraad. We zoeken nu nieuwe leden!

De komende twee weken kun je je aanmelden. Het kost je weinig tijd, het is leuk en je kunt van betekenis zijn voor iedereen op de Arke.

Lees hieronder meer informatie of neem contact op voor meer info.

Wat doet de schoolraad? We geven advies op het gebied van de identiteit, onderwijs en kwaliteitszorg in en rondom De Arke. Concreet kan dat zijn over het onderwijs zelf, de opzet ervan, de sfeer onderling, de informatie, het gebouw, het plein, de verkeersveiligheid, hoe we de christelijke identiteit invulling geven of wat dan ook maar speelt of in de toekomst gaat spelen.

Er is toch ook een medezeggenschapsraad? Een medezeggenschapsraad (MR) is wettelijk verplicht. Die heeft De Arke dus ook. De MR bestaat uit drie personeelsleden en drie ouders en vergadert met de directeur. De schoolraad bestaat uit tenminste drie leden en vergadert tegelijk en samen met de medezeggenschapsraad. Da’s wel zo handig. De schoolraad is onderdeel van onze vereniging Ynsprong (voorheen PCBO Tytsjerksteradiel).

Wat moet je ervoor kunnen? Het belangrijkste is dat je betrokken bent bij De Arke. En het helpt als je goed kunt luisteren en dingen die je zelf ziet of die je hoort over De Arke van kinderen, andere ouders, personeelsleden of andere betrokkenen mee kunt nemen naar ons overleg. Verder moet je lid zijn van de Vereniging Ynsprong.

Hoeveel tijd vraagt het? We vergaderen vijf keer per schooljaar op de maandagavond, van 19.30 tot uiterlijk 21.00 op De Arke. De vergaderingen vragen weinig voorbereiding.

Waarom is het leuk? Om te beginnen hebben we een leuke groep personeelsleden en ouders waar we mee samenwerken. En er is een open en fijne samenwerking met de directeur Greet Bakker. Als je in de schoolraad komt, leer je steeds meer over hoe de school werkt en opgebouwd is en wat er allemaal speelt. Daarmee kun je dus ook meedenken over de toekomstplannen en over belangrijke ontwikkelingen.

En tot slot: aan het eind van het schooljaar doen we altijd iets leuks met elkaar samen met de activiteitencommissie. We gaan er van uit dat corona daarbij niet voor de derde keer op rij roet in het eten gooit ;-). Een keer sfeer proeven, eerst meer informatie of direct aanmelden? Wil je je direct aanmelden of heb je nog vragen? Neem in beide gevallen contact op met Bjorn Gossen, voorzitter van de schoolraad en vader van Max in groep 6 en Noor in groep 2/3. Bjorn is bereikbaar door te mailen (bjorngossen01@gmail.com) of whatsappen / bellen (06 5175 5072). Je kunt zo wat meer informatie krijgen of vrijblijvend de eerstvolgende vergadering langskomen om gewoon eens sfeer te proeven. Je kunt natuurlijk ook één van de andere leden van de schoolraad of de medezeggenschapsraad vragen.