Nieuws - Groep 8 wint Core Values Award bij de First Lego League

Na weken voorbereiden was het dan eindelijk zo ver. Op vrijdagmiddag 13 december 2019 mochten kinderen van groep 8 meedoen aan de regiofinale van de First Lego League.

De FIRST LEGO League (FLL®) daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen kiezen de teams, op basis van het seizoensthema, een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar, centraal.

Aron, Hidde, Marijn en Jorryt hebben het programmeren en het bouwen van de robot ontzettend goed gedaan. Daarnaast hebben Silke, Marije, Milène en Mette-Rosa een hele duidelijke presentatie gegeven. En natuurlijk konden we ook niet zonder de kinderen die kwamen aanmoedigen met een spandoek. En we wonnen een prijs: Core Values Award! Prijs voor de beste samenwerking. Meer foto's van deze middag vindt u hier. 

 

Geplaatst op: 17 December 2019

terug