Nieuwsberichten

Actie Berchhiem

Met een grote zak gebonden op de trekkar (bedacht door meester Johannes) hebben we de gespaarde, lege petflessen naar de Poiesz gebracht. De opbrengst (+ een gift van de Poiesz) is voor het aanschaffen van een CRDL, een houten instrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt, door aanraking van personen te vertalen in verschillende geluiden. Vooral mensen met dementie hebben hier baat bij.Het bedrag werd enthousiast ontvangen door de beweegcoaches van Berchhiem.

Instagram

Vanaf vandaag heeft CBS de Arke ook een Instagram account. Hier zullen we, net als op ons Facebook account, meer delen voer onze school en ons onderwijs.

Nieuwe naam stichting

PCBO Tytsjerksteradiel gaat verder onder de naam: Oarsprong! Wethouder Bouwman nam vanmiddag de onthullingshandeling voor zijn rekening. Heb je de livestream gemist? Bekijk dan hier het filmpje: Met ingang van 5 november draagt de stichting de naam: Oarsprong. Niet alleen deze naam is vernieuwd, ook onze website en die van de andere 11 scholen zijn in een nieuw jasje gestoken.

Muurtekening

Sinds kort hebben we deze mooie muurtekening in de hal bij de ingang van de pingpongtafel! Ontzettend blij mee!

De Arke doet mee aan de Nationale Buitenlesdag – 22 september 2020

Ook wij doen vandaag mee aan de Nationale Buitenlesdag. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Rennen, klauteren, spelen, ontdekken, vies worden: kinderen zijn gek op buitenspelen! Ook tijdens schooltijd is het super belangrijk dat kinderen buiten komen. Buiten leren kinderen op een andere manier samenwerken, komen ze in beweging en kunnen ze genieten van de frisse buitenlucht. Ze zijn dan bewegend aan het leren.  Zo is groep 3 vandaag met letters en woorden bezig geweest, groep 4 deed een spelling estafette, groep 5, 6 en 8 ‘ren je rot’ met spellingswoorden, groep 6 een les met Engelse woorden en groep 7 een tekenles.Daarnaast kreeg groep 5 t/m 8 een les Fierljeppen en Dammen van stichting Spotlight buiten op het grasveld. De kleutergroepen spelen met mooi weer dagelijks buiten op het plein.Kortom, een super geslaagde dag!

Leer elkaar kennen tijdens de Gouden Weken

De start van het schooljaar is een belangrijk moment voor een groep. Ontwikkelt een groep zich tot een positieve, neutrale of negatieve groep? Een goed begin is het halve werk… Zeker als je een sociaal veilige en gezellige groep wilt. De basis daarvoor wordt direct na de zomervakantie gelegd. Die eerste weken zijn goud waard voor een positieve groepsdynamiek met heldere afspraken over gedragsverwachtingen. Op de Arke maken we gebruik van de methode Kwink tijdens de Gouden Weken (maar ook de rest van het schooljaar). In deze methode, voor sociaal en emotioneel leren, staan allerlei lessen en ideeën die je kan gebruiken in de groep. Een goede samenwerking tussen ouders en school heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. De eerste weken van het schooljaar zijn vaak spannend, zowel voor ouders als kinderen. Als je op school aandacht besteedt aan de Gouden Weken is het krachtig dit met ouders te delen. Daarom brengen we u tijdens de Gouden Weken regelmatig via Parro op de hoogte van de activiteiten tijdens de Gouden Weken. Voor ouders is er ook het oudermagazine van Kwink en de koelkastposter. Hierin staat allemaal achtergrond informatie op het gebied van sociaal en emotioneel leren. https://www.kwinkopschool.nl/kwink-actueel/oudermagazine/ Verder gaan we dit schooljaar regelmatig doorgeven welke “Kwinkslagen” er aan de orde zijn in de groepen. Een voorbeeld van een Kwinkslag is “Werk samen aan een prettige groep”. Een korte periode zijn we met dit lesdoel aan de slag

Start zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur. We kunnen allemaal gaan genieten van een welverdiende vakantie. We willen alle ouders, verzorgers en andere vrijwilligers ontzettend bedanken voor jullie inzet, samenwerking en vertrouwen! Op maandag 17 augustus starten we met het nieuwe schooljaar. Team De Arke