Nieuwsberichten

Nieuw meubilair!

We hebben in de kerstvakantie nieuw meubilair gekregen voor ons leerplein. Het nieuwe leerplein is af! Compleet met bankjes, poefen, (wiebel)krukken en stoelen. We zijn er ontzettend blij mee!

Lieve ouders…

Hierbij willen we jullie als ouders een hart onder de riem steken.

Sluiting van de scholen tot 18 januari 2021

   Bericht van Stichting Oarsprong: De afgelopen weken zijn we opnieuw geconfronteerd met de toename van besmettingen met het coronavirus. Het besluit van het kabinet dat daarom alle scholen in heel Nederland tot maandag 18 januari 2021 moeten sluiten, valt ons zwaar. Het is een ingrijpend besluit voor onze medewerkers, leerlingen en ouders, maar we zien ook dat deze maatregel nodig is om het virus onder controle te krijgen.  Evenals tijdens de eerste golf in maart van dit jaar, organiseren de scholen van Oarsprong, vanaf maandag 4 januari 2021, thuisonderwijs. Onze scholen bieden vanaf woensdag 16 december, tijdens schooltijd, alleen opvang aan die kinderen, waarvan de ouders werken in de zogenaamde cruciale beroepen en die zelf niet in opvang kunnen voorzien. Tijdens de kerstvakantie wordt geen opvang aangeboden. Ouders die opvang nodig hebben, kunnen dat melden bij de directeur van de school van hun kind(eren). 

Actie Berchhiem

Met een grote zak gebonden op de trekkar (bedacht door meester Johannes) hebben we de gespaarde, lege petflessen naar de Poiesz gebracht. De opbrengst (+ een gift van de Poiesz) is voor het aanschaffen van een CRDL, een houten instrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt, door aanraking van personen te vertalen in verschillende geluiden. Vooral mensen met dementie hebben hier baat bij.Het bedrag werd enthousiast ontvangen door de beweegcoaches van Berchhiem.

Instagram

Vanaf vandaag heeft CBS de Arke ook een Instagram account. Hier zullen we, net als op ons Facebook account, meer delen voer onze school en ons onderwijs.

Nieuwe naam stichting

PCBO Tytsjerksteradiel gaat verder onder de naam: Oarsprong! Wethouder Bouwman nam vanmiddag de onthullingshandeling voor zijn rekening. Heb je de livestream gemist? Bekijk dan hier het filmpje: Met ingang van 5 november draagt de stichting de naam: Oarsprong. Niet alleen deze naam is vernieuwd, ook onze website en die van de andere 11 scholen zijn in een nieuw jasje gestoken.

Muurtekening

Sinds kort hebben we deze mooie muurtekening in de hal bij de ingang van de pingpongtafel! Ontzettend blij mee!

De Arke doet mee aan de Nationale Buitenlesdag – 22 september 2020

Ook wij doen vandaag mee aan de Nationale Buitenlesdag. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Rennen, klauteren, spelen, ontdekken, vies worden: kinderen zijn gek op buitenspelen! Ook tijdens schooltijd is het super belangrijk dat kinderen buiten komen. Buiten leren kinderen op een andere manier samenwerken, komen ze in beweging en kunnen ze genieten van de frisse buitenlucht. Ze zijn dan bewegend aan het leren.  Zo is groep 3 vandaag met letters en woorden bezig geweest, groep 4 deed een spelling estafette, groep 5, 6 en 8 ‘ren je rot’ met spellingswoorden, groep 6 een les met Engelse woorden en groep 7 een tekenles.Daarnaast kreeg groep 5 t/m 8 een les Fierljeppen en Dammen van stichting Spotlight buiten op het grasveld. De kleutergroepen spelen met mooi weer dagelijks buiten op het plein.Kortom, een super geslaagde dag!