Nieuwsberichten

Koningsspelen

Samen ontbijten, knutselen en heel veel spelletjes spelen!

Letterfeest letter Z

In de groepen 1/2 hadden we vandaag letterfeest van de letter ‘z’. Er waren heel veel spullen die met de ‘z’ begonnen.┬áDeze hebben we mooi neergelegd met zelfgeschreven kaartjes erbij. Ook hebben gevoeld aan de lip en keel dat het trilt bij de ‘z’.

Kaartjes voor Berchhiem

Gisteren hebben Daan en Femke de gemaakte kaartjes van De Arke naar Berchhiem gebracht. Met de kaartjes willen wij de ouderen een hart onder de riem steken in deze lastige tijd. De kinderen hebben hun best om iets moois te tekenen en schrijven. Er waren maar liefst 137 kaartjes gemaakt! Daan en Femke mochten de kaartjes zelfs in de brievenbussen doen. Daarna waren er nog veel kaartjes over. Die gaan naar andere afdelingen en mochten we helaas niet brengen. We hopen dat de ouderen blij worden van de kaartjes! Fijne Pasen!

Coronabesmettingen AZC Burgum

Door het huidige aantal coronabesmettingen in het AZC van Burgum, missen wij een aantal leerlingen op school. We hopen dat deze leerlingen zo snel mogelijk weer op school mogen komen. Hun klasgenootjes hebben iets voor hen gemaakt!

100 dagen groep 3!

Vandaag viert groep 3 dat ze 100 dagen in groep 3 zitten! Iedere dag hebben ze 1 rietje bijgeteld in de bekers. Dit om het inzicht in ons 10-tallig rekensysteem te krijgen. (Wat zijn tientallen/ eenheden en een honderdtal?)Vanmiddag vierden wij de hele middag dit feest! We telden tot 100, bliezen samen de kaarsjes van de taart uit en gingen in circuitvorm spelletjes doen die te maken hebben met 100.

Nieuw meubilair!

We hebben in de kerstvakantie nieuw meubilair gekregen voor ons leerplein. Het nieuwe leerplein is af! Compleet met bankjes, poefen, (wiebel)krukken en stoelen. We zijn er ontzettend blij mee!

Lieve ouders…

Hierbij willen we jullie als ouders een hart onder de riem steken.