Nieuwsberichten

Sjong festival

Groep 7 is helaas niet door naar de finale van Sjong junior. We zijn wel mega trots op deze toppers! Dit was hun inschrijffilmpje .

Gastles bij groep 2/3

Kinderen enthousiast maken voor de bouw, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.😄 Gisteren bezocht Dijkstra Draisma de kinderen van groep 3 om te vertellen over hun thema ‘huizen’.🏡 De kinderen wisten al precies hoe hun droomhuis er uit moest zien.🤩 Maar wat komt er allemaal kijken bij de bouw van een huis en wie hebben we daarvoor nodig? 👩‍🔧🧑‍🔧 Na een stukje uitleg over de bouw van collega’s Wout en Geartsje mochten de kinderen het zelf ervaren: meten, aftekenen en natuurlijk timmeren.🛠 Daarna sloten we af met een timmerwedstrijd voor de beide juffen. 🔨

Active Floor

Voetballen in de school? ⚽️ Vanaf deze week hebben we een Active Floor. Met deze vloer kun je allerlei soorten (leer)spelletjes doen. Hij is meteen in gebruik genomen!

Swim to Play

Elk jaar doen we als school mee aan Swim to Play. Dit keer was groep 6 aan de beurt.

Bieb op school

We hebben een minibieb in de school! Om het lezen te bevorderen zijn er 550 boeken gebracht. Deze zijn verdeeld over de klassen en de leerpleinen. Als dit goed bevalt, dan komen er meer boeken bij!

Project chocola

De groepen 4,5 & 6 zijn gestart met het thema chocola. Hoe ruikt chocola? Hoe voelt chocola? Waar komt chocola vandaan? Hoe maak je chocola? Hier gaan we de komende weken mee aan de slag. Dit is een proefproject van IPC. We kijken op dit moment of dit een geschikte methode is voor onze W.O. lessen.

Inloopochtend

Voor het eerst in Vanochtend was de eerste inloopochtend sinds anderhalf jaar! Hierbij mogen de kinderen van kwart over 8 tot half 9 hun klas en de school laten zien aan hun ouders en verzorgers.