Nieuwsberichten

Bieb op school

We hebben een minibieb in de school! Om het lezen te bevorderen zijn er 550 boeken gebracht. Deze zijn verdeeld over de klassen en de leerpleinen. Als dit goed bevalt, dan komen er meer boeken bij!

Project chocola

De groepen 4,5 & 6 zijn gestart met het thema chocola. Hoe ruikt chocola? Hoe voelt chocola? Waar komt chocola vandaan? Hoe maak je chocola? Hier gaan we de komende weken mee aan de slag. Dit is een proefproject van IPC. We kijken op dit moment of dit een geschikte methode is voor onze W.O. lessen.

Inloopochtend

Voor het eerst in Vanochtend was de eerste inloopochtend sinds anderhalf jaar! Hierbij mogen de kinderen van kwart over 8 tot half 9 hun klas en de school laten zien aan hun ouders en verzorgers.

Opening techniekbus

De Talentenwerkplaats is vandaag geopend. De mobiele werkplaats gaat langs verschillende scholen in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Een bus vol wetenschap en technologie. Vijf leerlingen van de Arke mochten deze werkplaats openen! Binnenkort komt deze bus langs op de Arke!

Opening kinderboekenweek

Jij kan worden wat je wil! Dat is het thema van de kinderboekenweek. Deze is vandaag gestart met veel verklede kinderen. De kinderen mochten aan vijf verschillende beroepen proeven! Een geslaagde ochtend!

Wat ‘n Wad in groep 5 en 6!

Vandaag hadden groep 5 en 6 een hele toffe voorstelling van Pier21: Wat ‘n Wad! Doel van het stuk is om kinderen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de onderwaterwereld van het Wad. Het is deze dagen veel in het nieuws: de kwetsbare natuur in het Waddengebied. En dan komt het toevallig zo uit dat in een speciale voorstelling kinderen worden bijgepraat over die natuur en hoe je daar op moet passen. De voorstelling is gemaakt door theatergroep Pier21, in samenwerking met een culturele instelling uit Willemhaven in Duitsland.

Verkeersles Veilig Verkeer Nederland

Vandaag kregen onze leerlingen les van Veilig Verkeer Nederland! Hoe kun je veilig oversteken? Hoe fiets je veilig? Hoe ga je om met een bus in het verkeer?Een leerzame dag!

Oproep MR/SR!

Ben jij betrokken bij het onderwijs voor je kind(eren) en alles daaromheen? En lijkt het je leuk om mee te denken en te praten over wat goed gaat en wat beter kan op De Arke? Je kunt dit doen door lid te worden van de schoolraad. We zoeken nu nieuwe leden! De komende twee weken kun je je aanmelden. Het kost je weinig tijd, het is leuk en je kunt van betekenis zijn voor iedereen op de Arke. Lees hieronder meer informatie of neem contact op voor meer info. Wat doet de schoolraad? We geven advies op het gebied van de identiteit, onderwijs en kwaliteitszorg in en rondom De Arke. Concreet kan dat zijn over het onderwijs zelf, de opzet ervan, de sfeer onderling, de informatie, het gebouw, het plein, de verkeersveiligheid, hoe we de christelijke identiteit invulling geven of wat dan ook maar speelt of in de toekomst gaat spelen. Er is toch ook een medezeggenschapsraad? Een medezeggenschapsraad (MR) is wettelijk verplicht. Die heeft De Arke dus ook. De MR bestaat uit drie personeelsleden en drie ouders en vergadert met de directeur. De schoolraad bestaat uit tenminste drie leden en vergadert tegelijk en samen met de medezeggenschapsraad. Da’s wel zo handig. De schoolraad is onderdeel van onze vereniging Ynsprong (voorheen PCBO Tytsjerksteradiel). Wat moet je ervoor kunnen? Het belangrijkste is dat je betrokken bent bij De Arke. En het helpt als je goed kunt luisteren en dingen die je

Studiedag

Vandaag een hele gezellige studiedag gehad! Met behulp van onze collega Lida Knegt en haar zus Inge (@tinkertijd) zijn we vandaag aan het tinkeren geweest! Wat is Tinkeren? Leren door te experimenteren; te spelen met materialen en technieken, leren met je handen en door te doen! En nu kunnen we deze ideeën meenemen naar de klas! 💪🏼